In de internationale versie van Boer zoek vrouw reist Yvon Jaspers niet in haar busje door de polder. Ze reist de wereld over en zoekt liefde voor boeren in het buitenland.

De internationale reeks wijkt af van de reguliere uitzendingen. In september was de kick-off waarin vier boeren zich voorstelden aan het publiek. Deze vijf  boeren worden gedurende de hele reeks gevolgd, er valt niemand af.

Ze ontmoeten de briefschrijfsters tijdens een speeddate, gaan op dagdate en vervolgens gaan de vrouwen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. Hier maken de vrouwen kennis met het boerenleven. Daarnaast zullen ze vooral ook meer te weten komen van de omgeving en de cultuur waarin de boer leeft en werkt.

App en website 
Op de website van Boer zoekt vrouw zijn dagelijks previews en exclusieve video's van de boeren en hun dates te zien. De Boer zoekt vrouw App biedt exclusieve previews en bonusvideo's. Tijdens de uitzending ontvangt de App-gebruiker unieke berichtjes over de boeren in Boer zoekt vrouw Live.