Boer zoekt Vrouw gaat de grens over. Vijf geëmigreerde Nederlandse boeren stellen zich in Boer zoekt Vrouw Internationaal voor. Ze hopen dat een lang gekoesterde wens in vervulling gaat: het vinden van een Nederlandse liefde.  

Afgelopen jaren kwamen er regelmatig brieven binnen van Nederlandse boeren in het buitenland die op zoek zijn naar een Nederlandse partner, maar het was vaak niet haalbaar hen op te zoeken in een reguliere serie. Daarom komt nu deze internationale reeks.

Geen tien maar vijf
Deze reeks niet de gebruikelijke tien, maar vijf boeren die bij de start van het programma hun geluk in de liefde gaan zoeken. Ze wonen over de hele wereld. Van Canada tot Tanzania en van Denemarken tot aan Frankrijk. Dit keer ruilt Yvon haar gezellige busje in voor het vliegtuig.

Mee naar het buitenland
De boeren die zich in de uitzending voorstellen zijn het komende seizoen te zien in Boer zoekt Vrouw Internationaal. Uit de brieven die binnenkomen maken de boeren een selectie voor de speeddate. Vervolgens gaan ze op dagdate en uiteindelijk gaan de mannen en vrouwen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. 
Hier maken de logeerdates kennis met hun boer en het boerenleven ver van huis.

Boer zoekt Vrouw Internationaal, zondag 8 september, 20.20 uur