9839fa8c 2c71 4e65 b300 4238355ecc9c  1  carousel missed 1469100980

Priester en kunsthistoricus Antoine Bodar maakte in de zomer van 2014 en januari 2015 namens de RKK een reis langs de belangrijkste heilige plaatsen in de wereld. Het resultaat, de vierdelige serie Bodar in het Heilige Land, is vanaf zaterdag te zien op NPO 2.

Tijdens Bodars reis vertelt hij aan de hand van evangelieteksten het levensverhaal van Jezus Christus. Centraal staan de geboorte, het openbare leven, het lijden en de verrijzenis van Jezus.

Eerste aflevering Bodar in het Heilige Land
Voor de de eerste aflevering, waarin de eerste jaren van Jezus centraal staan, is gefilmd in de annunciatie-basiliek in Nazareth. Ook beelden van Jezus' geboorteplaats Bethlehem en de rivier de Jordaan zullen niet ontbreken. In de rivier de Jordaan werd Jezus gedoopt door Johannes de Doper.

'Zoek de natuur op'
Dat tegenwoordig alles anders is dan het ooit was, ontkent Bodar niet. 'Overal waar heilige gebeurtenissen plaats vinden is commercie. Dat was in Delphi al zo, bij de oude Grieken. In zoverre is er weinig nieuws. En al die pelgrims, dat is op zich prachtig. Maar als je wilt herbeleven hoe het hier is geweest in de tijd van Jezus, dan zoek je de natuur op.'

Bodar in het Heilige Land, zaterdag 21 maart, 17.50 uur, RKK, NPO 2


Ga naar de website van Bodar in het Heilige Land