Bloedzweetenconcerten2015 janssonsthuisaanhetwerk creditsavrotros carousel missed 1433336204

Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft altijd wel iets bijzonders in de planning staan. Het programma Bloed, zweet en concerten is vanaf zondag weer te zien bij de AVROTROS om 19.10 uur op NPO 2.

Bloed, zweet en concerten vertrekt meteen naar Sint Petersburg, waar chef-dirigent Mariss Jansons zijn carrière is begonnen. In het Philharmonie aldaar zag hij als jongetje zijn vader op de bok staan. Nu neemt hij afscheid van het Koninklijk Concertgebouworkest in een afscheidsconcert, waar ook de koning en koningin aanwezig zijn.

Openbare Masterclass
Op 14 juni mogen jonge talentvolle dirigenten onder leiding van Valery Gergiev het orkest leiden. De masterclass was publiek toegankelijk en voor een groot publiek worden de werken van Debussy en Strauss gespeeld. 

Portretten van musici
Zoals in elk seizoen staan ook de musici van het orkest persoonlijk centraal. De blazers vertellen waarom ze zo aan hun instrument gehecht zijn, en violiste Alice Webb volgt een masterclass van Leonidas Kavakos. Elke aflevering wordt afgesloten met een concertopname. Ook het pianoconcert van Sjostakovitsj met pianiste Yuja Wang zal te zien en te horen zijn.

Bloed, zweet en concerten 2015, zondag 7 juni, 19.05 uur, AVROTROS, NPO 2


Kijk eerdere afleveringen van Bloed, zweet en concerten terug
Lees meer over Bloed, zweet en concerten op avrotros.nl