Stress en blessures, maar ook euforie na een mooie voorstelling. Het hoort allemaal bij Het Nationale Ballet. Na het succes van de realityserie Bloed, zweet en snaren, komt er nu een vervolg: Bloed, zweet en blaren.

Het Nationale Ballet vormt met tachtig dansers veruit het grootste dansgezelschap van Nederland. De achtdelige serie legt het leven bloot van de dansers en de mensen achter de schermen. Het programma, gepresenteerd door Cornald Maas, introduceert de talenten van het ballet aan het grote publiek en laat zien hoe de blijdschap van een mooie voorstelling telkens weer wint van de pijn. 


Fysiek en mentaal
Blessures zijn aan de orde van de dag bij ballet en met een leeftijd van 35 jaar ben je oud. Voor de 32-jarige danser Alexander is zijn laatste jaar begonnen, zijn lichaam laat hem in de steek. Tussen de operaties door staat hij op het podium. Terwijl solist Igone de Jongh haar tijd probeert te verdelen tussen de repetities en de opvoeding van haar zoontje. En het liefdeskoppel Isaac en Victoria staat voor een lastig dilemma. Isaac is gepromoveerd tot eerste solist en zijn toekomst ligt in Amsterdam, terwijl Victoria het aanbod krijgt om in Rusland te dansen. 

De eerste aflevering
In aflevering 1 is er aandacht voor de rangen binnen het ballet. Igone de Jongh is solist. Wendeline wil graag solist worden. Hoe verschillend ze ook zijn, beiden willen ze dolgraag als mannequins gecast worden voor een modeshow van Viktor & Rolf in Parijs. 

Bloed, zweet en blaren, zaterdag 22 maart, 21.15 uur, AVRO, Nederland 2