Blauw bloed zomerspecials carousel missed 1496150678

Blauw Bloed blikt deze zomer diverse zaterdagen op NPO 2 uitgebreid terug op de koninklijke hoogtepunten van het afgelopen jaar.

In de eerste aflevering op 2 juli zie je de leukste werkbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Vaak zijn die bezoeken aangekondigd maar soms ook niet. Zo denken vrijwilligers van een project van het Oranjefonds een ontmoeting te hebben met de burgemeester, maar staan totaal onverwacht oog in oog met Willem-Alexander of Máxima.

Fotomoment
De Blauw Bloed Zomerspecial van 16 juli begint met het fotomoment dat ieder jaar aan het begin van de zomervakantie met het gezin van de koning plaatsvindt. Je ziet Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane uitgebreid poseren voor de Nederlandse en buitenlandse media. Verder een terugblik op het werkbezoek van de koning en koningin aan Beieren dat afgelopen april plaatsvond.

Speciaal VN-gazant
In de uitzending van 23 juli een terugblik op de reis die koningin Máxima in februari 2016 maakte naar Pakistan. Als speciaal VN-gezant van Ban Ki-Moon reist zij de hele wereld over om mensen toegang te geven tot een bank, zodat ze geld kunnen lenen en sparen.

Staatsbezoek Frankrijk
Op 30 juli aandacht voor het staatsbezoek aan Frankrijk. Het was 25 jaar geleden dat een Nederlands staatshoofd Frankrijk bezocht. Willem-Alexander en Máxima staan uitgebreid stil bij de terroristische aanslagen in Parijs. Het koningspaar had een emotionele ontmoeting met slachtoffers en nabestaanden.

Blauw Bloed Zomerspecials, 2, 16, 23 en 30 juli, 27 augustus, 3 september, 19.35 uur, EO, NPO 2


Naar de website van Blauw Bloed
Bekijk meer mooie programma's over ons koningshuis in onze special