Anp 25441999 carousel missed 1429861646

Maandag vindt in Dordrecht de eerste Koningsdag in de nieuwe stijl plaats. Het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed blikt zaterdagavond alvast vooruit op de dag waar onder andere het defilé terug komt.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane brengen op Koningsdag 2.0 een bezoek aan Dordrecht. Wat kan de koninklijke familie en Nederland verwachten? Blauw Bloed doet op NPO 2 alvast verslag.

Defilé terug
Op Koningsdag komt andere het defilé terug, dat de Koninginnedagen van zijn grootmoeder Juliana kenmerkte. De bedoeling is dat het defilé een feestelijke 'grande parade' wordt. Koning Willem-Alexander hoopt op een kleurrijk spektakel, met onder andere muziek, sport en cultuur. 'Zo kan op Koningsdag een element uit vroegere jaren in een andere, nieuwe gedaante weer terugkeren', zei de koning afgelopen oktober in Dordrecht, toen hij bekendmaakte waar Koningsdag in 2015 zou plaatsvinden.

Maandag live op tv en radio
Ook van andere elementen van de Koningsdag in nieuwe stijl geeft Blauw Bloed een tipje van de sluier weg. Hoe Koningsdag er precies uit gaat zien? Maandag vanaf 10.45 uur doet de NOS live verslag op NPO 1 en NPO Radio 1. Het is de eerste Koningsdag op 27 april. Prinses Beatrix is niet aanwezig.

Blauw Bloed, zaterdag 25 april, 19.35 uur, EO, NPO 2


Alles van Blauw Bloed op npo.nl
Ga naar de website van Blauw Bloed
Alles over Koningsdag op npo.nl