Birth day belgium 01 carousel missed 1432303611

Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert reist vanaf zondag 24 mei op NPO 2 in negen afleveringen de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te worden geboren.

Elke dag worden er wereldwijd 364.501 kinderen geboren, dat zijn er bijna 5 per seconde of 300 per minuut. Kinderen krijgen is een universeel gegeven, maar de verschillen zijn zowel per continent als per land verschillend. Lieve Blancquaert weet door jaar achtergrond als fotografe, journaliste en moeder een prachtig inzicht te geven in geboortes over de grens.

Lieve stapt binnen in de bevallingskamer en dus ook letterlijk in het leven van de baby en hun familie. Ze ontmoet de ouders tijdens één van de meest emotionele gebeurtenissen uit hun leven: de geboorte van hun zoon of dochter. 

Eenkindpolitiek in Shanghai 
Elke aflevering speelt zich af op een andere plaats in de wereld. Zo reist Lieve in de eerste aflevering naar Shanghai waar koppels, wegens de eenkindpolitiek, hun enige kind op handen dragen. In de volgende aflevering een tocht naar de verschillende continenten.