Man en kunst mesdag carousel missed 1496137799

Tijdens de Nationale Museumweek presenteert Lucas De Man Man en Kunst, vanaf maandag te zien bij de AVROTROS op NPO 2. In het dagelijkse programma gaat de Vlaamse kunstenaar op zoek naar de bijzondere verhalen achter vijf iconische kunstwerken.

De kunstwerken die centraal staan, zijn Panorama Mesdag, The Beanery - het ‘café’ van Edward Kienholz - , de Stier van Paulus Potter, De Denker van Auguste Rodin en het zelfportret met bontkraag van Charley Toorop. Lucas De Man laat zich voor zijn zoektocht inspireren door persoonlijke verhalen van museumbezoekers. Wat is volgens hen het geheim achter de kunstwerken?

Bekijk meer programma's over kunst

Een week lang iedere dag op NPO 2
Verder bezoekt Lucas De Man de kroeg Barney’s Beanery in Los Angeles, die diende als voorbeeld voor het kunstwerk The Beanery in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook onthult hij de geheimen achter het geliefde schilderij De Stier van Paulus Potter en belicht hij het bijzondere levensverhaal van Charley Toorop. Het tv-programma Man en Kunst wordt een week lang dagelijks uitgezonden op NPO 2. 

De Klassieken op NPO Radio 4
Welke muziekstukken passen bij de kunstwerken? Op die vraag probeert NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp samen met jou antwoord te krijgen. elke werkdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur zijn de muziekstukken te horen. Tot slot kun je als kunstliefhebber je persoonlijke herinneringen aan kunstwerken delen op avrotros.nl/museumweek.

Man en Kunst, van 18 t/m 22 april, elke dag om 22.45 uur, AVROTROS, NPO 2
De Klassieken, elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, AVROTROS, NPO Radio 4


Bekijk meer programma's over kunst
Ga naar avrotros.nl/museumweek