Natuur op 2 bevers carousel missed 1429194442

Hoe bont kun je het maken? In de Natuur op 2-documentaire van vrijdag probeert natuurbeschermer Drew Reed te voorkomen dat bevers het té bont maken, voor zover is duidelijk.

Elke vrijdag zendt de EO op NPO 2 een natuurdocumentaire uit. De Natuur op 2-documentaire Bevers maken het bont gaat over bevers in het schilderachtige Jackson Hole in de Amerikaanse staat Wyoming. Op natuurbeschermer Reed rust de schone taak vrede tussen mens en bever te bewaren.

Talent voor houthakken en dammen bouwen
Bevers staan bekend als onvermoeibare bouwers. In hun eigen leefgebied laten deze vertederende knaagdieren zich van hun vlijtigste en kundigste kant zien, maar in bewoond gebied kan hun talent voor houthakken, dammen bouwen en het betere snoeiwerk op weinig waardering rekenen. Soms loopt het uit de hand.

Natuur op 2-documentaires
De komende vrijdagen zijn meer Natuur op 2-documentaires te zien. Volgende week het tijd voor de documentaire Batman in Mexico. Hier volgt Rodrigo Medellin een zwerm bedreigde 'tequila'-vleermuizen tijdens de vijftienhonderd kilometer lange trektocht van de Mayatempels in de Mexicaanse jungle naar de Amerikaanse grens.

Natuur op 2: Bevers maken het bont, vrijdag 17 april, 19.25 uur, EO, NPO 2


Ga naar de website van Natuur op 2