Wie is dé nieuwe vrouwelijke dj van Nederland? In Beauty and the Beat zoekt Valerio samen met bekende dj's als Tiësto, Chucky en Ferry Corsten naar talent.

Vanaf 4 februari gaan dertien vrouwen met elkaar de strijd aan om de overwinning. Welke vrouwelijke dj draait haar platen het beste en wie valt er buiten de boot, of eigenlijk beat? Onder de kandidaten van Beauty and the Beat bevinden zich onder andere een eeneiige tweeling, een Brabrantse kroegtijger, een stoere lesbienne en een deelneemster van Arab's Got Talent.

Get Microsoft Silverlight

De deskundige jury, die de dj's beoordeelt, bestaat uit Eelko van Kooten en de eerste vrouwelijke dj uit Nederland die internationaal doorbrak Isis van der Wel. 'De dj-wereld is enorm competitief en daarbij is het zwaar en onregelmatig werk', zo gooit Isis de vooroordelen over dj's alvast de prullenbak in.

Finale in Buenos Aires

De uiteindelijke finalisten krijgen de ervaring van hun leven. Zij mogen draaien op het gerenommeerde dj-festival Ultra in het Argentijnse Buenos Aires, het nieuwe walhalla van de dance. Maar de weg naar de finale belooft minstens zo spannend te worden.

Beauty and the Beat, vanaf 4 februari om 20.25 uur op Nederland 3