Wat troost je als je verdrietig bent? In Bakkie troost verkennen Annemiek Schrijver van Arjan Lock begraafplaatsen. Ze spreken onder andere Frenk van der Linden, die kort geleden zijn moeder verloor.

Schrijver (IKON) en Lock (EO) vragen zich af hoe mensen omgaan met hun verdriet na het verlies van een dierbare. Ze gaan daarom in gesprek met mensen die op de begraafplaats langskomen, waaronder bekende Nederlanders. Voor de een speelt muziek een belangrijke rol, voor de ander kan een goed gesprek uitkomst bieden. Weer een ander gelooft in een weerzien na de dood.


Frenk van der Linden
In de derde aflevering van Bakkie troost praten Schrijver en Lock met Freek van der Linden. De Nederlandse journalist die bekend staat om zijn interviews staat nu zelf in het middelpunt. Nog niet zolang geleden verloor hij zijn moeder, die hij opzoekt op de begraafplaats. Hoe gaat hij om met het verlies? En wat troost hem?

Boris van der Ham
In de vorige aflevering vertelde oud-D66-politicus Boris van der Ham bij het graf van zijn vader over hoe hij zijn beide ouders in korte tijd verloor, over onuitgesproken zaken met zijn vader en over schuldgevoelens. Kijk de aflevering terug:

Bakkie troost, zaterdag 5 april, 17.35 uur, EO, Nederland 2

Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl