Foyles war carousel missed 1472107468

In de achtste serie van van de KRO-detectiveserie Foyle's War, vanaf woensdag weer te zien op NPO 1, gaat detective Foyle op jacht naar Britse Sovjet-aanhangers die atoomgeheimen proberen te ontrafelen. Weet hij ze te vinden?

De vorige serie van Foyle's War speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Terwijl de Duitsers met hun nachtelijke bomaanvallen voor angst en hysterie zorgden onder de Britse bevolking, probeert oud-politieman Foyle het alledaagse kwaad in eigen land te bestrijden. Hij wordt daarbij geholpen door zijn chauffeuse Samantha Stuart en zijn assistent Paul Milner.

Ga naar npo.nl/dramaseries voor een overzicht van de beste dramaseries

Atoomgeheimen
Inmiddels is de Tweede Wereldoorlog voorbij en wordt Christopher Foyle benaderd door de Britse geheime dienst MI5. Enkele Britten met Sovjet-sympathieën zouden de hand willen leggen op atoomgeheimen. Foyle moet de groep, The Eternity Ring, helpen opsporen. Toevallig werkt Foyle’s voormalige assistente Sam voor een atoomwetenschapper. Sam is ondertussen getrouwd met haar jeugdvriend Adam Wainwright. Die heeft zich kandidaat gesteld als parlementslid voor de Labour partij.

Detective: Foyle’s War, vanaf woensdag 2 september, 21.25 uur, KRO, NPO 1


Ga naar de website van KRO Detectives
Bekijk Foyle's War op npo.nl
Ga naar npo.nl/dramaseries voor de beste dramaseries