Terwijl studerend Nederland weer de schoolbanken ingaat, begint vrijdag ook het nieuwe seizoen van College Tour. In de eerste aflevering stelt presentator Twan Huys samen met studenten de vragen aan profvoetballer Arjen Robben.

In de afgelopen jaren van College Tour op NPO 3 ontving Twan Huys onder andere Louis van Gaal, Robbie Williams, Frans Timmermans en Malala Yousafzai. Voor het nieuwe seizoen zijn opnieuw grote namen binnengehaald, namelijk Arjen Robben, Jerry Springer, Jeremy Paxman, Marlene Dumas, Stromae en Famke Janssen.

Arjen Robben in College Tour
De eerste gast in College Tour is Arjen Robben, voetballer bij Bayern München die qua snelheid vergelijkbaar is met Usain Bolt. De aanvaller blonk nog niet zolang geleden uit op het WK Voetbal in Brazilië. Zijn Champions League-titel en tweede en derde plek op het WK maken van hem een van de beste voetballers ter wereld. Robben begon zijn carrière ooit FC Groningen, het interview vindt dan ook plaats in Groningen.

College Tour in New York
De andere geïnterviewden zijn de Amerikaanse televisiebekendheid Jerry Springer, de journalist Jeremy Paxman, kunstenares Marlene Dumas, de Belgische muzieksensatie Stromae en Hollywoodster Famke Jansen. Een groot aantal opnames zal in New York plaatsvinden. Wie de laatste vijf gasten zijn, wordt later door College Tour bekendgemaakt.

College Tour, vrijdag 29 augustus, 20.25 uur, NTR, NPO 3


NPO 3 kijken via npo.nl
Ga naar de website van College Tour
College Tour terugkijken via npo.nl