080315   adieu god nachtzon media carousel missed 1425635846

Hij groeide op in het Groningse dorp Lutjegast en las in zijn jeugd dagelijks uit de bijbel, maar zondagavond is Arjen Lubach weer de presentator van Zondag met Lubach op NPO 3. Even later vertelt hij in Adieu God? op NPO 2 waarom hij niet in God gelooft.

Als Lubach twaalf jaar oud is, overlijdt zijn moeder aan kanker. Toen de dominee hem vertelde dat God het zo had gewild, verdween Lubachs vertrouwen in het geloof. Tegenwoordig vindt de cabaretier het zelfs moeilijk om gelovigen serieus te nemen. 

Interessante ontmoeting Lubach en Tijs van de Brink
Televisiepresentator Lubach ervaart het loslaten van zijn geloof als een bevrijding. Werd vroeger in zijn gezin dagelijks gebeden en uit de bijbel gelezen, gaat Lubach tegenwoordig als overtuigd atheïst door het leven. In dat opzicht is hij het tegenovergestelde van Adieu God?-presentator Tijs van den Brink. Wat volgt is een interessant gesprek.

Mensen aan het lachen maken in Zondag met Lubach
'Op een gegeven moment val je van je geloof en denk je dat de wereld volstrekt zinloos is. Je kan depressief worden en in bed gaan liggen, óf je kan zeggen: weet je wat, ik ga mensen aan het lachen maken, mooie dingen creëren en leuke dingen doen.' En mensen aan het lachen is wat VPRO-presentator Lubach wekelijks doet met zijn zondagavondprogramma Zondag met Lubach. Vanwege het schaatsen begint het programma niet zoals gewoonlijk om 21.50 uur, maar eenmalig om 22.20 uur.

Zondag met Lubach, zondag 8 maart, 22.20 uur, VPRO, NPO 3
Adieu God?, zondag 8 maart, 23.35 uur, EO, NPO 2


Ga naar de website van Adieu God?
Alles van Adieu God? op npo.nl
Alles van Zondag met Lubach op npo.nl