Anp poetin carousel missed 1439277987

'Een propagandamachine', zo sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry nog niet zolang geleden over Ruslands internationale televisiezender Russia Today. Wat is daar van waar? Argos-TV Medialogica gaat in gesprek met betrokkenen.

In 2005 werd de Russische internationale televisiezender Russia Today opgericht, maar de afgelopen jaren raakte de zender in opspraak. Hoe kijkt Rusland naar de televisiezender? Argos-TV Medialogica onderzoekt het in de reportage De wereld volgens Russia Today.

De wereld volgens Russia Today
Hoeveel invloed heeft het Kremlim of nog specifieker president Vladimir Poetin op Russia Today? Dat is de vraag. Vooral tijdens de crisis op de Krim en de ramp met MH17 spraken critici schande over de praktijken bij de Engelstalige nieuwszender, de zender die beweerde dat de raket die MH17 neerhaalde eigenlijk bedoel was voor het vliegtuig van Poetin. In hoeverre dient Russia Today als een propagandamachine?

Betrokkenen aan het woord
Argos-TV Medialogica spreekt oud-medewerkers en media-analisten. Hoe is het om het door de Russische staat gefinancierde Russia Today te werken? Wat is de Russische kijk op de werkelijkheid? En is het in Rusland wel mogelijk om meningen en feiten gescheiden te houden?

Argos-TV Medialogica, woensdag 14 januari, 21.15 uur, HUMAN en VPRO, NPO 2


Ga naar de website van Argos-TV Medialogica