Anne frank dagboek carousel missed 1415981454

Het onderzoeksprogramma Argos-TV Medialogica is terug van weggeweest. Maandag en dinsdag worden respectievelijk de werkelijkheid over de erfenis van Anne Frank en de mediamanipulaties rondom de eurocrisis op een rijtje gezet.

Wat is werkelijkheid en wat is beeldvorming? In elke aflevering van Argos-TV Medialogica wordt de werking van de media geanalyseerd. Maandag zenden de Human en VPRO op NPO 2 de documentaire Anne's erfenis uit. Op dinsdag is het tijd voor De eurocrisis en de beeldvorming.


Argos-TV Medialogica: Anne's erfenis

In 2016 verloopt het copyright op het dagboek van Anne Frank. Als gevolg daarvan verliest het Anne Frank Fronds in Basel zijn belangrijkste inkomstenbron. Ook de spanningen met de Anne Frank Stichting lopen op. De twee organisaties vechten publiekelijk uit wie de erfgenaam van Anne Frank is, maar wie heeft gelijk? Argos-TV Medialogica zoekt het uit.

Argos-TV Medialogica: De eurocrisis en de beeldvorming

Hoofdstad van de Europese Unie Brussel stond de afgelopen jaren als nooit tevoren in de belangstelling van journalisten, economen en opiniemakers. Hoe kwam de opinie over een eventueel Grieks vertrek uit de euro tot stand? En wat betekende de economische crisis voor de Europese samenwerking? Argos-TV Medialogica is er met een uitgebreide reconstructie.

Anne's erfenis, maandag 17 november, 20.25 uur, Human en VPRO, NPO 2
De eurocrisis en de beeldvorming, dinsdag 18 november, 23.00 uur, Human en VPRO, NPO 2


Meer van Argos-TV Medialogica op NPO 2
Meer van Argos op NPO Radio 1
Ga naar de website van Argos-TV Medialogica
Ga naar de website van Argos