Willem holleeder  anp carousel missed 1463055390

Hoe kon Willem Holleeder na zijn vrijlating in 2012 uitgroeien tot knuffelcrimineel? In Argos TV op NPO 2 een reconstructie.

Heinekenontvoerder, afperser van vastgoedhandelaren - Willem Holleeder is al jaren een van Nederlands meest beruchte criminelen. Tot zijn vrijlating in 2012 is hij een publiciteitsschuw icoon van de polderpenose. Daarna duikt hij opeens vaak op in de media en groeit hij uit tot knuffelcrimineel.

Bedreigingen
Medialogica onderzoekt de periode waarin bekende Nederlanders met hem op de foto gaan, Holleeder columnist wordt en optreedt in College Tour. Een periode die op 24 maart van dit jaar definitief tot een einde komt. Dan leggen de twee zussen van Holleeder, Sonja en Astrid, en Sandra Klepper, de weduwe van de in 2000 vermoorde crimineel Sam Klepper, verklaringen af over jarenlange bedreigingen.

Reconstructie
Hoe construeerde de media een beeld van Holleeder en hoe probeerde Holleeder diezelfde media naar zijn hand te zetten? Tijdens de uitzending doen diverse betrokkenen hun verhaal, zoals Peter R de Vries, Wout Morra, Erik Noomen, Dominique Weesie, Carel Kuyl, Auke Kok, Gerlof Leistra, Vico Olling, Jan Meeus, Raoul Serree en Lange Frans.

Argos TV - Medialogica: Holleeder, dinsdag 25 augustus, 21.15 uur, NPO 2


Naar de website van HUMAN
Bekijk: Willem Holleeder te gast in College Tour
Bekijk meer reconstructies van Argos TV - Medialogica