Is de radicale islam een bedreiging voor Nederland? Deze vraag staat centraal in de eerste uitzending van Arena in het nieuwe seizoen.

Radicale islam
In Irak en Syrië jaagt de Islamitische Staat (IS) angst aan met nietsontziend geweld. Toch hebben tientallen Nederlandse moslims zich bij IS aangesloten. Uit onderzoek blijkt dat een fors deel van de Nederlandse moslims uit fundamentalisten bestaat. Daarom gaat het deze week in Arena over de vraag: is de radicale islam een bedreiging voor Nederland? Zouden Nederlandse moslims zichtbaarder moeten opstaan tegen terrorisme en jihadisme? En moet Nederland met F16's meedoen aan de strijd tegen IS?

Vernieuwd
Voor het nieuwe seizoen is Arena flink vernieuwd. Wekelijks staat een actuele maatschappelijke kwestie centraal. Onder leiding van Tijs van den Brink gaan zes panelleden met elkaar het gesprek aan. De bedoeling is om iedere week een onderwerp grondig en van diverse kanten te belichten.

Tweede scherm
De kijker kan via een tweede scherm en Twitter meepraten. Renze Klamer slaat daarbij als social media host een brug tussen de studio en de kijker thuis.

Arena, woensdag 24 september om 21.15 uur bij de EO op NPO 2.