Antond gesink man met een missie judo carousel missed 1439993497

Hoe kon een gewone Utrechtse jongen uit Wijk C uitgroeien tot een internationale sportheld? Daarover gaat de documentaire Anton Geesink: Man met een missie, zondagavond te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

De documentaire over voormalig judoka Anton Geesink bevat uniek beeldmateriaal uit het privé-archief van de familie van de topsporter, die in totaal 21 Europese titels en 1 gouden medaille op de Olympische Spelen in de wacht sleepte. De familie schonk deze beelden aan het Utrechts Archief.

Erica Terpstra over Anton Geesink
In de film komt onder andere Jans, de vrouw van Anton, uitgebreid aan het woord. Dat is opmerkelijk, omdat zij meestal buiten beeld bleef. Verder volgt een gesprek met Gerard, de broer van de judoka. Ook Erica Terpstra komt aan het woord.

WK Judo op NPO 1
Van maandag 24 augustus tot en met zondag 30 augustus vindt in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, het WK Judo plaats. Namens Nederland doen achttien deelnemers mee. De NOS doet op NPO 1 regelmatig verslag van de hoogtepunten. Op zaterdag en zondag vanaf 13.0 uur volgen uitgebreidere reportages.

Anton Geesink: Man met een missie, zondag 23 augustus, 23.10 uur, MAX, NPO 1
Studio Sport: WK Judo, van 24 augustus t/m 30 augustus, NOS, NPO 1


Lees meer op de website van Omroep MAX
EK Hockey live bij de NOS op NPO 1
WK Atletiek live bij de NOS op NPO 1