Andries voor mettterdaad in nepal carousel missed 1430384469

Presentator Andries Knevel reisde voor het EO-programma Metterdaad naar Nepal. Ook twee andere EO-programma's, Nederland zingt op zondag en De Kapel, vragen zondagochtend op NPO 2 aandacht voor de aardbevingsramp in Nepal.

'Een ramp is vaak ver weg als je alleen de krant leest', aldus Knevel. Daarom vloog hij samen met een camerateam naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Daar vond op zaterdag 25 april de grootste aardbeving in 80 jaar tijd plaats. Donderdag in Geloof en een Hoop Liefde was het eerste deel van Andries' reis te zien.

'De nood is groot'
'Ik stond naast een mevrouw bij een ingestort pand wier dochter gisteren dood onder het puin is gehaald', vertelt Knevel. 'Haar man ligt er nog en gaf gisteren nog een teken van leven. Met blote handen wordt naar hem gegraven. Zoals op zoveel plekken in Nepal. Want de nood is hier zo ontzettend groot.' In Nederland zingt op zondag staat Ds. Arie van der Veer stil bij het thema 'Met een bewogen hart'. In alle programma's is de muziekkeuze aangepast.

Aandacht voor ramp in Nepal
Vrijdag was de officiële actiedag van Giro 555 voor Nepal, waar publieke omroepen, met NPO Radio 2 voorop, ook aan meededen. Maar ook de komende dagen besteden publieke omroepen aandacht aan de ramp in Nepal, zoals de EO op zondag. Het laatste nieuws over Nepal is te volgen op de website van de NOS.

Nederland zingt op zondag, zondag 3 mei, 9.10 uur, EO, NPO 2
De Kapel, zondag 3 mei, 9.55 uur, EO, NPO 2
Metterdaad, zondag 3 mei, 10.05 uur, EO, NPO 2


Het laatste nieuws over Nepal op NOS.nl
Alles van Nederland zingt op zondag
Alles van De Kapel
Alles van Metterdaad
Lees meer over de actie van NPO Radio 2