Foto 6 en 7 sep wim kok carousel missed 1441381348

Van de val van Srebrenica tot de moord op Pim Fortuyn; als geen andere premier kreeg Wim Kok te maken met explosieve dossiers. Reden genoeg voor een tweeluik van Andere Tijden op NPO 2.

In de tweedelige ‘premierspecial’ van Andere Tijden staat op zondag en dinsdag op NPO 2 de regeerperiode van Wim Kok centraal. De oud-premier spreekt openhartig over de successen van het poldermodel, maar ook over de politieke branden die hij heeft geblust en de kloven die hij moest overbruggen. Ook betrokken als Tony Blair, Gerrit Zalm, Ad Melkert, Frits Bolkestein, Hans Wijers en Bram Peper geven openheid van zaken.

Meer nieuwe programma's op NPO 2

Deel 1: Liberalisering
Het eerste paarse kabinet komt er niet zonder slag of stoot. Maar na een moeizame formatie kan premier Wim Kok aan de slag. 'Werk, werk, werk' is het credo van het nieuwe kabinet, marktwerking en liberalisering worden omarmd. Kok spreekt tijdens een lezing zelfs van het 'afschudden van ideologische veren'. Het levert kritiek op, maar ook succes; het 'poldermodel' baart zelfs internationaal opzien. Maar dan krijgt de regering te maken met een nachtmerrie: de val van Srebrenica.

Deel 2: Heikele Kwesties
Als geen andere premier krijgt Wim Kok te maken met explosieve dossiers. Na de val van Srebrenica tijdens Kok I, liggen er in de tweede regeerperiode opnieuw heikele kwesties op zijn bord: de rol van Jorge Zorreguieta en de moord op Pim Fortuyn. Zaken die gepaard gaan met veel emoties en die de nodige diplomatie vergen. Bovendien ‘struikelt’ aan het eind van de rit beoogd opvolger Ad Melkert.

Andere Tijden Special: De strijd van Kok (1), zondag 6 september, 21.00 uur, NPO 2
Andere Tijden Special: De strijd van Kok (2), maandag 7 september, 20.25 uur, NPO 2


Ga naar de website van Andere Tijden
Bekijk meer van Andere Tijden op npo.nl