Hoe word je net zo passievol als mannen in Latijns-Amerika? Stef Biemans geeft je een latinocursus in de VPRO-serie Amor met een snor. De televisiemaker duikt namelijk in de wereld van de typische Latijns-Amerikaanse man.

Stef Biemans kan weten hoe het ongeveer zit. De televisiemaker, bekend van Metropolis, woont al tien jaar in Nicaragua, waar hij zijn Latijns-Amerikaanse vrouw Audrey leerde kennen. Inmiddels is hij een huwelijk en twee kinderen verder, maar volgens zijn vrouw heeft hij soms nog steeds een 'Nederlands hart van steen'. Voor Biemans reden de Latijns-Amerikaanse liefde te onderzoeken.

Eerste aflevering in Nicaragua
In de vijfdelige serie Amor met een snor reist Biemans af naar Colombia, Bolivia, Mexico en Brazilië. Hij begint zijn zoektocht echter in het land van zijn vrouw, Nicaragua. Waarom heeft zijn vrouw hem willen trouwen? is de vraag die hij zichzelf stelt. In Nicaragua zijn goddeloze huwelijken immers gedoemd om te mislukken, aldus de inwoners van Biemans' nieuwe thuisland.

Vreemdgaan, jaloezie en liefdesverhalen
In de daaropvolgende uitzendingen, elke donderdag te zien om 21.35 uur op Nederland 3, maakt Biemans een reis naar Colombia, het land dat er moderne ideeën over vreemdgaan op na houdt. In Bolivia bezoekt hij de beruchte gevangenis San Pedro, waar sommige mannen zijn beland na een ruzie met hun vrouw over jaloezie. Verder gaat Biemans naar de Plaza Garibaldi, de tippelzone van de Mexicaanse Mariachi. En tot slot moet een bezoek aan Brazilië antwoord geven op de vraag: zijn latino's echt zo goed in bed?

Amor met een snor, donderdag 1 mei om 21.35 uur, VPRO, Nederland 3


Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl
Metropolis terugkijken via npo.nl