Katja bodyscan carousel missed 1469101070

Hoe ver ga je als ouders om je kind de absolute top te laten bereiken? Dat onderzoekt Katja Schuurman in haar nieuwe programma op NPO 1.

In haar nieuwe KRO-NCRV-programma Alles voor je kind volgt Katja Schuurman een jaar lang ouders van acht jonge talenten. Het leven van deze ouders staat volledig in het teken van het nastreven van die ene droom van hun kind: van kitesurfster tot pianist en van balletdanseres tot autocoureur.


Opofferen
Hoe ver ga je in je ouderliefde als je kind een enorm sportief of muzikaal talent bezit? Ga je alle weekenden en alle vakanties hiervoor opofferen, verhuizen, van baan veranderen of zelfs emigreren? En is zo'n keuze alle tijd, geld en moeite uiteindelijk wel waard? Het vereist niet alleen strenge discipline van de kinderen, maar ook van hun ouders.

Schaatscarrière
In de eerste aflevering ontmoet Katja de 15-jarige Janne en haar ouders. Zij draait al jaren mee aan de top van het Nederlandse kunstschaatsen. Elke dag brengt haar moeder Janne naar schaatsbanen door het hele land en haar vader werkt keihard in zijn eigen taxibedrijf om de schaatscarrière van Janne te bekostigen. Maar is er wel altijd even veel aandacht voor broertje Teun?

Alles voor je kind, vanaf donderdag 3 september, 21.30 uur, KRO-NCRV, NPO 1


Naar de website van Alles voor je kind
Bekijk Alles voor je kind op npo.nl