Anp 33982491  1  carousel missed 1490348969

Plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk lijkt voor het Nederlands elftal een onmogelijke opgave, maar op papier is het nog mogelijk. De wedstrijd Nederland - Tsjechië is dinsdag rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 3 en NPO Radio 1.

Oranje moet in eigen huis winnen van Tsjechië en concurrent Turkije moet verliezen van IJsland. Alleen dán houdt Nederland uitzicht op het EK. Bondscoach Danny Blind gelooft er in ieder geval nog in.

Uitgebreid verslag van Oranje - Tsjechië
Commentator bij de wedstrijd is Frank Snoeks, terwijl Tom Egbers de centrale presentatie van de uitzending voor zijn rekening neemt. Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk zorgen voor de analyses. Op NPO Radio 1 doen Jeroen Elshoff en Arno Vermeulen verslag. Later op de avond wordt de samenvatting van Turkije - IJsland uitgezonden op NPO 3.

Jeroen Stekelenburg neemt stokje over
Nieuw sinds afgelopen zaterdag is dat presentator Jeroen Stekelenburg de rol van de vertrokken Jack van Gelder overneemt in de televisie-uitzendingen rondom de wedstrijden van Oranje. Stekelenburg spreekt vooraf en achteraf met de bondscoach en interviewt de spelers.

Voorbeschouwing, dinsdag 13 oktober, 20.00 uur, NOS, NPO 3
Live: Nederland - Tsjechië, dinsdag 13 oktober, 20.45 uur, NOS, NPO 3
Samenvatting Turkije - IJsland, dinsdag 13 oktober, 23.10 uur, NOS, NPO 3


Het laatste voetbalnieuws op NOS.nl