In de nieuwe serie Ali B. en de 40 wensen laat Ali lang gekoesterde dromen van bejaarden uitkomen. Hij zet daarvoor jongeren met een heftig verleden aan het werk.

TV Lab
Ali B. en de 40 wensen is het eerste programma uit TV Lab 2013, de experimentele week vol nieuwe programma’s op Nederland 3, dat een vervolg krijgt. In het programma zorgt Ali dat levenslang gekoesterde dromen van bejaarden uitkomen. Maar hij vervult die wensen niet zelf. Hij zet jongeren aan het werk die hiermee willen bewijzen dat ze hun heftige verleden achter zich hebben gelaten.

Balletdanser
In de eerste aflevering krijgt Peter de kans zich te bewijzen door de bijzondere wens van Bob te vervullen. Bob is 77 en wil nog eenmaal in zijn leven schitteren in een echte balletvoorstelling. Als jongeman was hij een getalenteerde balletdanser. Maar zijn droom om daar zijn beroep van te maken, werd aan stukken geslagen toen zijn ouders hem verboden verder te gaan met dansen uit angst dat hij daar homofiel van zou worden.

Nieuwe kans
Nu mag de 18-jarig Peter Bobs lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan. Peter had een moeilijke jeugd met een alcoholverslaafde vader. Op de middelbare school raakte Peter zelf verslaafd aan drugs. Peter werd agressief en is veroordeeld voor de mishandeling van een leraar. In een afkickkliniek kwam hij bij zinnen en sindsdien probeert hij zijn leven op de rit te krijgen. De kans die Ali B hem geeft om zich te revancheren op zijn verleden, grijpt hij met beide handen aan. 

Ali B. en de 40 wensen, vanaf 27 maart om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1