Na de overwinning op Celtic zijn de kansen voor Ajax op Europese overwintering ruimschoots vergroot. Dinsdag, als FC Barcelona op bezoek komt, zullen de Amsterdammers opnieuw alles op alles moeten zetten.

Dinsdag en woensdag worden in de Champions League weer groepswedstrijden afgewerkt. De NOS doet dinsdag op Nederland 3 live verslag van Ajax tegen FC Barcelona. Een dag later volgt op hetzelfde net het duel tussen Bayer Leverkusen en Manchester United.


Ajax - FC Barcelona
In Groep H is FC Barcelona niet alleen koploper maar ook al verzekerd van een plek bij de laatste zestien. Tegenstander Ajax neemt het daarom op tegen een Barça zonder sterspelers Messi, Alves, Valdés en Alexis en waarschijnlijk ook zonder Xavi en Pique. Aan de kant van Ajax zijn de geblesseerde Siem de Jong en Kolbeinn Sigþórsson afwezig. De wedstrijd, die voor Ajax van cruciaal belang is om uitzicht te houden op de tweede plek, is live te volgen op Nederland 3 en Radio 1. Het televisiecommentaar komt van Frank Snoeks.

Bayer Leverkusen - Manchester United
In de Duitse BayArena krijgt Bayer Leverkusen bezoek van de de Engelse grootmacht Manchester United. Het is een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 uit Groep A, maar daarom niet minder belangrijk, want beide clubs voelen de hete adem van nummer 3 Shakhtar Donetsk in de rug. Het commentaar wordt verzorgd door Jeroen Grueter, terwijl Tom Egbers en Jack van Gelder het Champions Leagueduel samen met Youri Mulder en Ronald Koeman vanuit de studio analyseren.

Ajax - FC Barcelona, dinsdag 26 november, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
Bayer Leverkussen - Manchester United, woensdag 27 november, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
Samenvattingen Champions League, dinsdag en woensdag, vanaf 23.00 uur, Nederland 3

Dossier Champions League op NOS.nl
Uitslagen en standen in de Champions League
Live naar Nederland 3 kijken op npo.nl