Sportliefhebbers kunnen dinsdag en woensdag schakelen tussen Nederland 1 en Nederland 3. Naast de Olympische Winterspelen is er namelijk ook ruimschoots aandacht voor de Champions League.

Op het programma staan de achtste finales van het miljoenenbal. Dinsdag wordt de wedstrijd Manchester City tegen FC Barcelona live uitgezonden op Nederland 3, een dag later op woensdag doet de NOS op hetzelfde net rechtstreeks verslag van het duel tussen Arsenal en Bayern München. De returns zijn twee weken later.


Live: Manchester City - FC Barcelona
Tijdens de loting van 16 december werd Manchester City gekoppeld aan het FC Barcelona van Lionel Messi. Ibrahim Afellay gaat ook mee naar Manchester; trainer Gerardo Martino heeft hem opgenomen in de selectie voor het duel in de Champions League. Het commentaar wordt verzorgd door Arno Vermeulen, terwijl in de studio Jack van Gelder samen met Ruud van Nistelrooij en Ronald Koeman de wedstrijd analyseert. In NOS Langs de Lijn op Radio 1 doen Andy Houtkamp en Frank Wielaard verslag.

Live: Arsenal - Bayern München
Winnaar van de vorige Champions League-editie Bayern München gaat het opnemen tegen Arsenal. Opvallend genoeg stonden de Engelse en Duitse club ook vorig jaar tijdens de achtste finales tegenover elkaar. Toen won de Beierse werkgever van aanvaller Arjen Robben met 3-0 in eigen huis en was de 2-0 overwinning van Arsenal op eigen veld niet genoeg om de Duitse formatie van de eindoverwinning te houden. Het commentaar komt van Jeroen Elshoff met analyses van Youri Mulder en Ronald Waterreus.

Manchester City - FC Barcelona, dinsdag 18 februari, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
Arsenal - Bayern München, woensdag 19 februari, vanaf 20.15 uur, Nederland 3
De samenvattingen, dinsdag en woensdag, vanaf 22.30 uur, Nederland 3

Meer over de Champions League op NOS.nl