Achter de schermen van dwdd carousel missed 1436572484

Voor het eerst in tien jaar laat De Wereld Draait Door enkele weken een filmploeg toe op de redactie. Het resultaat is de documentaire Achter de schermen van De Wereld Draait Door, dinsdagavond te zien op NPO 1.

Het VARA-programma De Wereld Draait Door is al tien jaar op televisie, eerst op NPO 3 en daarna op NPO 1. Maar hoe gaat het er eigenlijk achter de schermen aan toe? Presentator Matthijs van Nieuwkerk, hoofdredacteur Dieuwke Wynia en vele vaste gasten als Marc-Marie Huijbregts en Halina Reijn vertellen openhartig over wat het vraagt om elke dag een spraakmakend praatprogramma te maken.

De Wereld Draait Door van dichtbij
De opnames, onder leiding van regisseur Heleen Minderaa, vonden plaats in de periode rondom de aanslag op Charlie Hebdo. Op 7 januari, de dag van de aanslag, is van dichtbij te zien hoe het programma onder hoogspanning wordt gemaakt. 'Ik hoor dat de gasten die op de bank zitten door hun geliefden zijn geadviseerd niet te gaan', aldus Van Nieuwkerk vlak voor de uitzending

10 jaar De Wereld Draait Door
De eerste uitzending van De Wereld Draait Door, kortweg DWDD, was op 10 oktober 2005 vanuit Studio Plantage in Amsterdam. In 2010 verhuisde het VARA-programma naar de Westergasfabriek. Een bekend onderdeel van DWDD is TV Draait Door, dat onlangs eveneens z'n tienjarige bestaan vierde.

Achter de schermen van DWDD, dinsdag 5 mei, 22.15 uur, VARA, NPO 1
De Wereld Draait Door, elke werkdag om 19.00 uur, VARA, NPO 1


Alles van De Wereld Draait Door op npo.nl
Alles van DWDD University
Ga naar de website van De Wereld Draait Door