Vanaf 22 oktober start de NCRV met een nieuwe achtdelige reeks van de reality-serie De rechtbank. Het derde seizoen komt deze keer niet alleen uit Utrecht, maar ook uit Amsterdam. Volg de rechters bij de zittingen en voel mee met de dilemma’s en overwegingen die ten grondslag kunnen liggen aan de uitspraak.

Herkenbaar
De rechtbank toont een zeer gevarieerde hoeveelheid aan zaken uit alle denkbare rechtsgebieden. Het gaat vooral om herkenbare, menselijke verhalen van alimentatie, mishandeling, geweldpleging, uitwijzing van asielzoekers, het ontzetten uit de ouderlijke macht en verkeersovertredingen.

Grote zaken
In dit seizoen komen grote zaken voorbij die de landelijke pers hebben gehaald, zoals de Utrechtse krakersrellen. Ook is er plaats voor kleine ontroerende of grappige momenten zoals het natuur liefhebbend echtpaar op middelbare leeftijd dat kievitsnesten wil beschermen en door de plaatselijke bromsnor wordt beboet wegens het belopen van een pas ingezaaid veld.

Chat met rechters
Via de rechtenportal eerstehulpbijrecht.nl kan je eerst zelf een oordeel vellen over een zaak die in de uitzending behandeld wordt. Na de eerste uitzending krijgen kijkers bovendien eenmalig de unieke gelegenheid om een uur lang te chatten met een aantal rechters uit het programma.

De rechtbank, vanaf dinsdag 22 oktober om 22.20 uur bij de NCRV op Nederland 1.