orang oetan   copyright mark macewen  1  carousel missed 1417014736

Mensen behoren samen met de apen tot de primaten. In Aap uit de mouw reis je de wereld over om kennis te maken met apen in allerlei soorten en maten. Wat maakt apen nou zo bijzonder?

Er zijn honderden kleurrijke en eigenzinnige apenfamilies die een opmerkelijk leven leiden. Ondanks het onze naaste verwanten zijn, weten de meeste mensen maar weinig van ze af. De driedelige serie Aap uit de mouw start vrijdagavond bij de NTR op NPO 2.


Aap uit de mouw op NPO 2

Primaten hebben, in tegenstelling tot andere zoogdieren, grote hersenen en verschillende eigenschappen zijn verder ontwikkeld. Dit is noodzakelijk omdat zij voornamelijk in gecompliceerde omgevingen leven. Aap uit de mouw komt in de buurt van apen en probeert contact te leggen. Je komt erachter dat ze verbazingwekkend veel op mensen lijken.

Alles is familie

In de eerste aflevering van Aap uit de mouw maak je kennis met de familie. Ook wordt er onderzocht hoe apen hun lichaam en hersenen zo weten te gebruiken om te kunnen overleven in uitdagende leefomgevingen. De jungle, bergen, savanne, stoffige woestijnen en zelfs in de stad komen onze naaste verwanten voor.