Anp 43082922 carousel missed 1496133446

Op het vliegveld Zaventem bij Brussel en bij het metrostation Maalbeek in Brussel zijn dinsdag terreuraanslagen gepleegd. Hierbij zijn tientallen doden en gewonden gevallen. De NOS doet op NPO 1, NPO Radio 1 en NOS.nl verslag van het laatste nieuws. Ook de actualiteitenprogramma's van de publieke omroepen besteden uitgebreid aandacht aan de aanslagen.

Ga naar het liveblog van de NOS of kijk nu live naar NPO 1:

De actualiteitenprogramma's op een rij
De actualiteitenprogramma's van de publieke omroepen besteden aandacht aan de terreuraanslagen in Brussel.

  • EenVandaag (terugkijken) - In de studio is Minze Beuving, voormalig bevelhebber der Koninklijke Marechaussee, te gast. Ook De Tijd-onderzoeksjournalist Lars Bové geeft duiding aan de gebeurtenissen in Brussel.
  • De Wereld Draait Door (terugkijken) Matthijs van Nieuwkerk en zijn tafelgasten staan stil bij de aanslagen. Onder de tafelgasten Peter Vandermeersch, Belg en hoofdredacteur van de NRC.
  • NOS Achtuurjournaal (terugkijken) - Wat is de laatste stand van zaken? En wat gebeurde er vanochtend precies? Het NOS Journaal zet de gebeurtenissen op een rij en vertelt het laatste nieuws.
  • Brandpunt (terugkijken) - Zullen de terroristische daden ons gevoel van veiligheid voorgoed zal veranderen? De Belgische psychiater Damiaan Denys, die gespecialiseerd is in angsten, geeft antwoord. Verder vertelt de Molenbeekse wethouder Achmed El Khanoussi wat er volgens hem mis is gegaan in Brussel. 
  • De Tafel van Tijs (terugkijken) - Speelt religie een rol bij de aanslagen in Brussel? En hoe kunnen we voorkomen dat moslims en niet-moslims verder uit elkaar groeien?
  • Nieuwsuur (terugkijken) - Wat betekenen de aanslagen voor Nederland? Twan Huijs vraagt het aan Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Aan tafel zitten ook Edwin Bakker, hoogleraar terrorisme en contraterrorisme, Nourdin el Ouali, politiek leider van de Rotterdamse islamitische partij NIDA en ooggetuige Tine Gregoor.
  • Pauw (terugkijken) Verschillende ooggetuigen die ter plaatse waren op het vliegveld of het metrostation, Brusselaars en deskundigen blikken terug op de aanslagen in Brussel.

In verband met extra uitzendingen van het NOS Journaal zijn op dinsdag 22 maart de programma's NOS Sportjournaal en Regionieuws komen te vervallen. Ook Detectives: Falco is komen te vervallen. Het programma wordt op zondag 27 maart om 23.10 uur alsnog uitgezonden op NPO 1.


Kijk live naar NPO 1
Kijk live naar NPO Nieuws
Luister live naar NPO Radio 1
Volg het liveblog van de NOS