Schrijfster Aaf Brandt Corstius heeft creatieve en bekende familieleden. Haar vader was de recent overleden columnist en wetenschapper Hugo Brandt Corstius. In Verborgen verleden op NPO 2 ontdekt Aaf meer over haar schrijversfamilie.

Aaf studeerde vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schreef voor verschillende bladen als Elle, Cosmopolitan en Glamour. Als columniste werkte ze voor nrc.next. Twee restaurantgidsen staan op haar naam. In 2012 schreef ze als prille moeder hoe zij kort achter elkaar twee kinderen kreeg.

4 okt foto Aaf Brandt Corstius  copyright NTR

Voor haar werk haalt Aaf inspiratie uit haar gezin en familie. Haar broer Jelle is bekend van zijn televisieprogramma’s voor de VPRO, onder andere door zijn werk als presentator van Zomergasten in 2011. Vader Hugo was een verdienstelijke schrijver. Hij schreef onder 60 pseudoniemen. In haar zoektocht naar haar verleden komt zij op het spoor van haar overgrootmoeder Johanna en Indië. In Verborgen verleden onderzoekt de schrijfster hoe intensief haar bloedverwanten verbonden zijn met elkaar door de liefde voor taal.

Verborgen verleden, zaterdag 4 oktober, 20.20 uur, NTR, NPO 2


Verborgen verleden terugkijken via npo.nl