Giro d italia carousel missed 1463149775

De wielrenfietsen gaan weer van stal voor de Giro d'Italia. Vanaf zaterdag fietsen de deelnemers in drie weken tijd 3.500 kilometer door heel Italië, van het startpunt in San Lorenzo naar de finish in Milaan. De NOS doet zaterdag en zondag rechtstreeks verslag op NPO 1.

De 98ste editie van de Giro d'Italia, in Nederland ook bekend als de Ronde van Italië, gaat van start met een ploegentijdrit over 17,6 kilometer van San Lorenzo naar San Remo. Een dag later, op zondag, fietst het peloton van Albenga naar Genua over een afstand van 150 kilometer.

Twaalf Nederlanders aan de start
In totaal staan twaalf Nederlanders aan de start. Hofleverancier is de ploeg LottoNL-Jumbo; namens de ploeg uit eigen land doen Steven Kruijswijk, Moreno Hofland, Rick Flens, Martijn Keizer, Nick van der lijke, Bert-Jan Lindeman en Maarten Tjallingi mee. Maar ook Tom Stamsnijder (Giant-Alpecin), Stef Clement (IAM Cycling) en Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Garmin) zijn van de partij.

Giro op NPO 1 en NPO Radio 1
Doordeweeks zendt de NOS dagelijks om 18.15 uur op NPO 1 uitgebreide samenvattingen van de etappes uit in het Sportjournaal. In het weekend doet de omroep rechtstreeks verslag op NPO 1. Ook NPO Radio 1 brengt verslag uit.

Ploegentijdrit Giro d'Italia, zaterdag 9 mei, vanaf 15.45 uur, NOS, NPO 1
San Lorenzo - San Remo, zondag 10 mei, vanaf 13.10 uur, NOS, NPO 1


Bekijk het volledige etappeschema op NOS.nl
Alles van het Sportjournaal op npo.nl