Rossi motor gp assen carousel missed 1498226656

De NOS doet op zaterdag 27 juni op NPO 1 rechtstreeks verslag van de TT, het motorsportspektakel op het circuit van Assen.

Zoals ieder jaar staat het laatste weekend van juni weer in het teken van de TT. Dit jaar is alweer de 85ste editie van het motorsportspektakel op het  circuit van Assen. Donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni zijn er de trainingen van alle klassen, maar de grote publiekstrekker is zaterdag de Moto GP-klasse, als de races worden verreden.

Grote smaakmakers
Waar de Spanjaard Marc Màrquez vorig jaar de eerste tien GP’s op rij wist te winnen en onbedreigd zijn wereldtitel kon prolongeren, is dit seizoen sprake van topspanning in de MotoGP. Màrquez kwam met zijn Honda al enkele keren ten val en kijkt tegen een behoorlijke puntenachterstand aan. Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi en zijn Yamaha-teamgenoot Jorge Lorenzo zijn de grote smaakmakers in 2015, terwijl Andrea Iannone en Andrea Dovizioso met hun Ducati’s dicht tegen een GP-zege aanleunen.

Nederlandse coureurs
Vijf Nederlandse coureurs komen in drie verschillende klassen aan de start. Wildcards zijn toegekend aan Jasper Iwema (Moto2) en Jorel Boerboom (Moto3). De grootste kans op een Oranje succes is in de Red Bull Rookies Cup, de internationale klasse voor jong racetalent. Bo Bendsneyder won de eerste twee races in Jerez en komt als koploper naar Assen. Hij wordt vergezeld door Robert Schotman en Walid Soppe.

Prominente gasten

Tijdens de uitzending wordt gesproken met verschillende prominente gasten uit de internationale motorwereld. Oud-coureur Jurgen van den Goorbergh is aanwezig als analist bij de races. De races zijn zaterdag 27 juni vanaf 10.45 uur live te volgen op NPO 1 of npo.nl.

Studio Sport Extra, zaterdag 27 juni, 10.45-15.15 uur, NOS, NPO 1


Meer over de TT Assen op nos.nl
Volg de TT Assen zaterdag live via npo.nl