Songfestival 1957 carousel missed 1431088201

Op dinsdag 19 mei is in Wenen de eerste halve finale van de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Hoe ging het er in de vorige 59 edities aan toe? Bekende Nederlanders blikken vanaf maandag twee weken lang iedere werkdag terug op de hoogtepunten.

De eerste aflevering staat in het teken van het optreden van Corry Brokken op het Songfestival in 1957. Met haar nummer Net als toen werd ze eerste, waarmee ze een van de in totaal vier Nederlandse Songfestivaloverwinningen binnenhaalde.

Alles over het Songfestival op npo.nl

De hoogtepunten op een rijtje
De bekende Nederlanders die terugblikken zijn onder andere O’G3NE, Sharon Doorson, Brownie Dutch, Toprak Yalciner, NPO 3FM-dj Gerard Ekdom, Eric van Tijn, Frans Duijts, Raffaela Paton, Dave von Raven, Yes-R, Freek Bartels, Jaap Reesema en Kim Kötter, Monique Smit en Tim Douwsma. Hoe beleven zij het Songfestival? Wat zijn hun hoogtepunten? En wat is hen het meest bijgebleven?

Trijntje in Oostenrijk
Afgelopen zondag stapte Trijntje het vliegtuig in op weg naar Oostenrijk. Op dinsdag 19 mei vertegenwoordigt ze Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De finale is vier dagen later.

60 jaar Songfestival, vanaf maandag 11 mei, 19.50 uur, AVROTROS, NPO 3


Alles over het Songfestival op npo.nl