20130912 microfoon carousel missed 1469099489

NPO 1, NPO 2 en NPO 3 staan uitgebreid stil bij 4 en 5 mei, maar ook de radiozenders van de NPO doen mee. NPO Radio 1 is bij de Dodenherdenking in Amsterdam, NPO Radio 2 viert feest op het bevrijdingsfestival in Zwolle, NPO 3FM reist mee met de Ambassadeurs van de Vrijheid en NPO Radio 5 viert de bevrijding in Groesbeek.

Ga naar de special over 4 en 5 mei

NPO Radio 1
Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam doet de NOS live verslag op NPO Radio 1. Om 5 mei om 20.00 uur volgen, net als op alle andere radiozenders, twee minuten stilte. Op Bevrijdingsdag duikt NPO Radio 1 in het verleden met nieuwsbulletins uit 1945. Wat gebeurde er op 5 mei zeventig jaar geleden?

NPO Radio 2
De dj's van NPO Radio 2 verhuizen op 5 mei naar Zwolle, waar het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland plaatsvindt. Onder andere The Common Linnets, Racoon, Matt Simons en Typhoon treden op. Dj's zijn Gijs Staverman, Wouter van der Goes en Corne Klijn.

NPO 3FM
Fleur Wallenburg doet tijdens de Nationale Herdenking verslag bij het NPO 3FM-programma Dit is Domien. De nieuwslezeres is aanwezig bij de herdenkingsplechtigheid op de Dam. Op Bevrijdingsdag vliegen NPO 3FM-dj's Giel Beelen en Frank van der Lende de hele dag mee met Jett Rebels en Dotan, Ambassadeurs van de Vrijheid.

NPO Radio 4
De klassieke radiozender NPO Radio 4 zendt vanaf 20.05 uur, vlak na de herdenking, het 4-mei-concert uit. Een dag later, op 5 mei, wordt er de hele dag muziek gedraaid die te maken heeft met vrijheid.

NPO Radio 5
Op 5 mei van 12.00 tot 19.00 uur viert NPO Radio 5 70 jaar bevrijding met zijn luisteraars, live vanuit het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Gasten, luisteraars en experts praten onder meer over de rol van radio bij de bevrijding.