South By Southwest (SXSW) is dé ontmoetingsplek voor iedereen die iets voorstelt op de het gebied van muziek of interactieve media. Een documentaire over het toonaangevende festival in Austin, Texas.


Allroundfestival
SXSW is 's werelds grootste allroundfestival die zich richt op trends op het gebied van technologie, film en populaire muziek en trekt jaarlijks duizenden muzikanten, journalisten, techneuten en enthousiastelingen aan. Het festival waar Jack White ooit op een parkeerplaats speelde en waar Twitter gelanceerd werd. 

De VPRO maakte in samenwerking met 3FM en 3voor12 een film over het SXSW festival. Een zoektocht naar de beloftes van de toekomst, tips voor de beste nieuwe muziek en technologische innovaties.

De uitzending
Nederlandse muziekkenners tippen hun persoonlijke favorieten. De Amerikaanse cultheld Nardwuar blijkt enthousiast te zijn over het Nederlandse Mozes and the Firstborn. In de uitzending zitten live-sessies van onder andere het succesvolle London Grammar, de opkomende rockband together PANGEA en het goed bewaarde, Nederlandse geheim Young & Sick. Ook is er ruimte voor technologische trends en visionair Daan Roosegaarde ontvouwt een plan om wereldsteden smogvrij te maken. 

3Doc: SXSW - De toekomstmuziek van 2014, zaterdag 29 maart, 21.30 uur, VPRO, Nederland 3