Lijspreuk carousel missed 1433772543

Het lijkt tegenwoordig wel alsof meer mensen er wel één hebben, dan dat er mensen zijn zonder. Het verhaal van de inkt en de naald vertelt Leon Verdonschot in zijn documentaire Lijfspreuk, donderdag bij de BNN, om 20.55 uur op NPO 3.

Steeds meer mensen hebben een vorm van versiering op hun lichaam, van piercings tot tatoeages. Schrijver, journalist, presentator en documentairemaker Leon Verdonschot volgt acht hoofdpersonen om de betekenissen van tatoeages te achterhalen. 

Generaties
De eerste generatie tatoeëerders komt aan het woord, net als de huidige en de volgende. De tatoeage kan uitdrukking zijn van schoonheid, zingeving en opvattingen, maar kan ook voor spijt zorgen. Het zorgt sowieso voor (tijdelijke) pijn, maar ook voor een band tussen de tatoeëerder en getatoeëerde.

Dicht op de huid
De tatoeages leveren in ieder geval een mooie documentaire op, waar letterlijk en figuurlijk dicht op de huid wordt gefilmd. Voor niet-getatoeëerde kijkers een inzicht in de wereld van de schoonheid en troost van tatoeage, en voor de getatoeëerde kijkers een feest der herkenning en verdieping. 

3Doc: Lijfspreuk, donderdag 11 juni 2015, 20.55 uur, BNN, NPO 3


Alles van 3Doc op npo.nl

Leon Verdonschot over Lijfspreuk bij De Nieuws BV terugluisteren