Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Hoe gaan vrouwen en hun partners met die levensbedreigende ziekte om? De 2Doc-documentaire Wakker worden in een boze droom geeft een intiem inkijkje.

In de tweedelige documentaire Wakker in een boze droom van Human, die op maandag 1 september en 8 september wordt uitgezonden op NPO 2, worden drie vrouwen gevolgd met borstkanker. Hoe krijgen de vrouwen weer vat op hun leven?

Ingrid, Vicky en Sabrina
"Heel eerlijk, ik denk dat als je als vrouw geen borsten hebt, dat je dan niet 'af' bent", aldus Sabrina, die borstkanker heeft. "Mismaakt vind ik een groot woord, maar ik denk dat het wel in die richting komt." Naast Sabrina worden ook Ingrid en Vicky anderhalf jaar lang gevolgd. Vooral Vicky krijgt na zware en pijnlijke behandelingen vaak slecht nieuws.

Welke consequenties zijn er?
Waar halen de vrouwen hun veerkracht vandaan? Uitgerekend in de periode waar steun dierbaren gewenst is, komen relaties onder druk te staan. In de documentaire is er dan ook aandacht voor de situatie thuis. Wat krijgen kinderen mee van de ziekte van hun moeder? En hoe goed kunnen partners zich inleven?

2Doc: Wakker in een boze droom (1), maandag 1 september, 20.25 uur, Human, NPO 2
2Doc: Wakker in een boze droom (2), maandag 8 september, 20.25 uur, Human, NPO 2


NPO 2 kijken via npo.nl
Kijk deel 1 terug via npo.nl

2Doc terugkijken via npo.nl
Lees meer over Wakker in een boze droom