Something carousel missed 1439202681

Filmmaker Hanna Polak volgde veertien jaar lang het meisje Yula, dat met haar lotgenoten op een vuilnisbelt bij Moskou leeftde.

Filmmaker Hanna Polak volgde veertien jaar lang het meisje Yula, dat met haar lotgenoten op een vuilnisbelt bij Moskou leeft. Als Yula 24 is heeft ze een baan en een appartement in Moskou. De 2Doc: Something better to come is een bijzonder monument over de veerkracht van mensen om zich aan hun lot te ontworstelen.


Experimenteert
Yula lijkt in bijna alles een doorsnee tiener: ze experimenteert met make-up, verandert haar haarkleur van blond naar rood en weer terug, proeft van drank en sigaretten en wordt voor het eerst verliefd. Bijna doorsnee, maar haar leefomgeving is op zijn zachtst gezegd buitengewoon. Yula woont namelijk op de grootste vuilstortplaats van Europa.
 
Buitenaards
Een buitenaards ogende plek, waar vrachtwagens en heftrucks dag en nacht af- en aanrijden om eindeloos afval te verplaatsen. Samen met haar moeder, een handvol andere kinderen, dronkaards en outcasts slijt Yula haar dagen rondscharrelend tussen het vuil en op zoek naar eten, beschuttingsmateriaal en tijdverdrijf.
 
Dromen
De kinderen vertellen dat het leven in het Rusland van Poetin keihard is. Ze zien geen alternatief en vinden zichzelf minder waard dan honden. Maar Yula is vastbesloten en durft te blijven dromen van een eigen flatje.

2Doc: Something better to come, dinsdag 11 augustus, 22.45 uur, HUMAN, NPO 2


Naar de website van HUMAN
Bekijk deze docu op npo.nl
Bekijk meer mooie 2Doc's online