Ijs carousel missed 1450265134

Een documentaire over de zoektocht naar genezing van een ongeneeslijke ziekte. Retour Hemel is maandag te zien bij MAX op NPO 2.

Mark Bos is 46 wanneer hij de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten krijgt. Er volgde een ingrijpende operatie die achteraf voor niks bleek te zijn. Volgens de artsen is er geen kans meer op genezing, dus Bos gaat zelf op zoek. Van zijn zoektocht maakte hij een documentaire: Retour Hemel.

2Doc: Retour Hemel op NPO 2
Bos is niet alleen de hoofdpersoon van zijn film, maar ook de cameraman. Bang om zijn emoties te tonen is hij niet. Hierdoor kom je dichterbij het leven en de strijd van een kankerpatiënt dan ooit. Ga mee langs artsen en alternatieven genezers die hem beloftes doen en deze niet kunnen waarmaken.

Reizen
De camera wordt ook mee op reis genomen. Tijdens zijn reizen daagt Bos zichelf uit met sport en extreme kou. Zijn zoektocht brengt hem uiteindelijk samen met Wim Hof, beter bekend als The Iceman. Door concentratie en meditatie is hij in staat zijn afweerreactie te sturen. Dit maakt mogelijk dat hij tegen de ergste kou kan. Na getraind te hebben met The Iceman wil Bos de bijna zesduizend metershoge Kilimanjaro in Afrika beklimmen in enkel een korte broek met schoenen en zonder zuurstof. 

2Doc: Retour Hemel, maandag 26 januari, 20.25 uur, MAX, NPO 2