Als je ontevreden bent over het huidige schoolsysteem, waarom richt je dan niet zelf een school op? Dat was de vraag die toenmalig Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher hardop stelde. Voor Maurice de Hond een reden een Steve Jobs School op te richten.

De Hond kennen we vooral van de peilingen, maar nog niet zolang geleden heeft hij zelfs een school opgericht. Niet zomaar een school; een zogeheten Steve Jobs School, waar de iPad centraal staat. De 2Doc over de school is dinsdag te zien bij de Human op Nederland 2.


iPad als leermiddel
De Hond richtte de speciale school in eerste instantie op voor zijn driejarige dochter Daphne, omdat hij ontevreden is over het huidige basisonderwijs en hij zijn dochter een handje wil helpen. Het idee van de opinieleider krijgt zowel veel positieve als negatieve reacties. In de praktijk blijkt dat de belangen en zorgen van ouders niet altijd in overeenstemming zijn met die van de bestuurders van de school, waar de iPad het leermiddel is.

Meer technologische invloed
Regisseur Neeltje Pavicic-van der Haak volgde met behulp van cameraman Karel Poortman een jaar lang Maurice de Hond, de oprichter van de Steve Jobs School. In een tijd waar technologie meer invloed krijgt op het leven, weet De Hond een compleet nieuw schoolconcept te ontwikkelen. In een speciale themaweek staat ook NPO Doc stil bij alternatieve schoolvormen.

2Doc: Een school voor mijn dochter, dinsdag 24 juni, 23.25 uur, Human, Nederland 2
Themaweek over alternatieve schoolvormen, van 21 t/m 27 juni bij NPO Doc


Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Live naar NPO Doc kijken via npo.nl
Speciale themaweek over alternatieve schoolvormen
Meer van 2Doc via npo.nl
Meer informatie op Human.nl