Hiphop eration6 carousel missed 1481883425

Kun je eeuwig jong blijven? Ja, moet een groep van dertig ouderen hebben gedacht. In 2Doc: Hip Hop-eration (Omroep MAX) volgt de groep tijdens de voorbereiding op de wereldkampioenschappen hiphopdansen in Las Vegas. De documentaire is vrijdag te zien op NPO 2.

Het dertigtal krijgt training van de uitbundige coach Billie Jordan op het kleine Nieuw-Zeelandse eiland Waiheke. De trainer gaat er vanuit dat de groep zich plaatst voor de wedstrijd in Las Vegas, maar vanzelfsprekend is dat niet. De oudste deelnemer is namelijk 95 jaar en de rest is niet veel jonger.

Gaat de reis wel door?
Het optimisme van coach Billie wordt beloond, want de groep wordt uitgenodigd om in Las Vegas op te treden. Wel moet er nog geld komen voor de reis en er moeten problemen van sommige individuele deelnemers worden opgelost. Geeft de dokter wel toestemming voor de reis? De dertig dansers schitteren uiteindelijk op het podium en dat doet het jonge publieke versteld staan. Zoiets hebben de jongeren, maar ook jij, nog nooit eerder gezien.

Dansend sterven
Het resultaat is een hilarische, inspirerende en hartverwarmende documentaire over een groep oude dansers met een jonge geest. 'Ik heb altijd al dansend willen sterven', geeft een van de deelnemers toe in een persoonlijk gesprek.

2Doc: Hip Hop-eration, vrijdag 17 juli, 20.25 uur, Omroep MAX, NPO 2


Alles van 2Doc op npo.nl