3c8fc5ae a768 448d 83b6 c3f14a1ecfcb carousel missed 1441890008

Lislene wordt vlak voor de bevalling van haar eerste kind door haar vriend na een ruzie op straat gezet. De 2Doc: Die kleine is alles voor mij volgt Lislene in de eerste twee jaar na de geboorte van haar dochtertje.

Lislene wordt vlak voor de bevalling van haar eerste kind door haar vriend na een ruzie op straat gezet met de woorden: ‘Rot op met dat kutkind van je’. Na een nachtelijke omzwerving komt ze in het ziekenhuis terecht waar dochter Luna wordt geboren. Lislene (25) doet aangifte van mishandeling tegen haar vriend en gaat in een blijf-van-mijn-lijf-huis wonen. De KRO-NCRV 2Doc: Die kleine is alles voor mij volgt de jonge moeder en haar dochter op de voet.

Begeleid wonen
In Nederland worden per dag 20 kinderen uit huis geplaatst, waarbij in veel gevallen de problematische relatie van de ouders de oorzaak is. Lislene woont nu samen met Luna in een begeleid-wonen project, waar moeder en kind bij elkaar kunnen blijven. Moeders worden hier, gescheiden van hun partner, in de gelegenheid gesteld om zich te bewijzen als goede opvoeder en een basis te leggen voor de opvoeding. Samen met haar persoonlijk begeleidster Diana probeert Lislene haar leven weer op de rails te krijgen.

Nieuwe toekomst

In deze docu zie je de worsteling van Lislene met zichzelf en haar gezinsvoogd en het gevecht om los te komen uit haar problematische relatie. Gaat het Lislene lukken een veilige omgeving voor Luna te scheppen? Zo niet, dan zal haar kind uit huis worden geplaatst. Die kleine is alles voor mij is het aangrijpende verhaal van een jonge moeder die in de knel komt maar er alles voor over heeft om haar kind een toekomst te bieden.  

2Doc: Die kleine is alles voor mij, maandag 14 september, 20.25 uur, KRO-NCRV, NPO 2

Naar de website van de KRO-NCRV
Bekijk meer mooie 2Docs op npo.nl