In de nieuwe door Maria Goos geschreven dramaserie Volgens Robert worstelt huisarts Robert Finkelstein met zijn hardnekkige midlifecrisis. De gevolgen zijn even amusant als aanzienlijk.

Al in de eerste scène van aflevering 1 wordt Robert Finkelstein door zijn vrouw het huis uitgezet, nadat zij hem vijfentwintig jaar geassisteerd heeft in de praktijk. Maar dat doet zij ook niet meer. Dokter Fink, zoals zijn trouwe patiënten hem noemen, staat er vanaf dat moment alleen voor.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
 

Identiteitscrisis
Zijn leven staat op z'n kop. Onzeker maar vrij, gekwetst maar strijdvaardig worstelt Robert zich in acht afleveringen door zijn identiteitscrisis. Een crisis die hij nooit overwint. Mede door de niet aflatende bemoeienis van zijn ex-vrouw en de aandacht van een jonge onvoorspelbare minnares. Daarbij komen ook nog de veeleisende patiënten en niet in de laatste plaats zijn psychotherapeute.

Origineel en verrassend
Met Volgens Robert laat scenarioschijfster Maria Goos opnieuw zien dat ze bij uitstek in staat is om een bijzondere comedy te schrijven, die even geestig als pijnlijk is. Dit blijkt niet alleen uit de sterke dialogen, maar de serie is ook origineel en verrassend.

Volgens Robert, vanaf 24 februari, 20.50 uur, Nederland 2