Anp 736059 carousel missed 1443692852

Op zaterdag 3 oktober is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Oost- en West-Duitsland werden herenigd. De NOS doet 's avonds op NPO 2 verslag van de zogeheten Dag van de Duitse eenheid.

Presentator Rob Trip ontvangt in de studio in Hilversum onder andere Krijn Thijs, historicus van het Duitsland Instituut Amsterdam. Vanuit Frankfurt, de stad waar de viering plaatsvindt, doet correspondent Jeroen Wollaars live verslag.

Bijzondere lichtshow in Frankfurt
Bij de viering in Frankfurt zijn bondskanselier Angela Merkel, bondspresident Joachim Gauck en veel internationale gasten aanwezig. ’s Avonds is er een speciale voorstelling waarin 25 lichtbruggen over de rivier de Main te zien zijn. Tevens duikt de NOS de archieven in voor historische beelden uit de afgelopen 25 jaar.

De val van de Berlijnse Muur
Op zondag 9 november 2014 was het vijfentwintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Op die dag waren er op NPO 1 en NPO 2 verschillende programma's die in het teken stonden van deze historische gebeurtenis. Deze programma's kun je terugkijken via npo.nl. De val van de Muur was de aanleiding voor de hereniging van Oost-Duitsland en West-Duitsland.

25 jaar Duitse hereniging, zaterdag 3 oktober, 22.35 uur, NOS, NPO 2


25 jaar na de val van de Berlijnse muur