Anp bram moszkowicz carousel missed 1421917339

De laatste gast van het seizoen is de gewezen strafpleiter Bram Moszkowicz. De slotaflevering is vrijdag te zien bij de VPRO op NPO 3.

In 24 uur met... sluit Theo Maassen zich een etmaal op met een bekende Nederlander. Afgelopen seizoen waren onder andere The Iceman, Jeroen van Koningsbrugge en Olcay Gulsen te gast. Bram Moszkowicz is vrijdag aan de beurt.

Bram Moszkowicz
In 2007 heeft toenmalig Quote-hoofdredacteur Jort Kelder advocaat Moszkowicz voor maffiamaat uitgemaakt op de radio, wegens een vriendschap met cliënt Willem Holleeder. Het bleek de start van een reeks beschuldigingen en verwijten. Contante betalingen van torenhoge bedragen zou hij niet gemeld hebben bij de Orde van Advocaten. Verder zou hij niet genoeg studiepunten gehaald hebben en zijn bedrijfsvoering was niet duidelijk.

Maffiamaat
Omdat Moszkowicz in 2013 voor het leven uit het ambt van advocaat werd gezet, ging hij op zoek naar een nieuwe invulling van zijn leven. In samenwerking met vriend Leon de Winter ontstond de literaire thriller Maffiamaat; het eerste deel van een trilogie. Moszkowicz mag dan wel uit het vak zijn, hij is nog regelmatig in het nieuws. En niet alleen met zijn nieuwe boek. In 2013 volgden nog twee berispingen en in het afgelopen jaar ging het meer dan eens over belastingsschulden. Tot slot beweerde een oude cliënt dat Moszkowicz hem gevraagd zou hebben Jort Kelder een pak rammel te geven.

24 uur met... vrijdag 23 januari, 20.30 uur, VPRO, NPO 3


Kijk vorige afleveringen terug

Ga naar de website van 24 uur met...