2 voor 12 carousel missed 1496128740

'Dat zoeken we op', zijn de woorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan 2 voor 12. Het programma wordt vrijdag voor het 25ste jaar op rij door Astrid Joosten gepresenteerd. In de speciale jubileumuitzending zijn Paul de Leeuw en zijn partner de kandidaten.

Het VARA-programma 2 voor 12 is al sinds 1971 op televisie en is daarmee net iets 'jonger' dan Per Seconde Wijzer. Vanaf 1990 is de presentatie in handen van Astrid Joosten. Ook in het nieuwe seizoen neemt zij de presentatie voor haar rekening.

De leukste tv-spelletjes op een rij

Vragen over uiteenlopende onderwerpen
Twee kandidaten krijgen van Joosten twaalf vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Terwijl de klok onvermijdelijk door tikt, mogen de deelnemers een beroep doen op het digitale naslagwerk de Encarta van Winkler Prins. De antwoorden vormen uiteindelijk de sleutel tot het twaalfletterwoord, de eindoplossing van 2 voor 12.

2 voor 12-app
In het vorige seizoen werd de 2 voor 12-app voor iOS en Android gelanceerd. Net als op televisie, draait in de app alles om het beantwoorden van de twaalf vragen. Weet je een antwoord niet? Zoekmachine Google is in dat geval je beste vriend. Houd er wel rekening mee dat tegelijkertijd de seconden wegtikken.

2 voor 12, vanaf vrijdag 26 februari, 20.30 uur, VARA, NPO 2


Ga naar de website van 2 voor 12