Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO app

Download

40725_Omelet met oesterzwammen en courgette bloemen

7 okt 2015 08:15

• KRO •

Ingrediënten     Oesterzwammen     Courgette bloemen     Notenolie     Eieren     Boter     Peper     Zout     Ui Bereiding Allereerst klop je de eieren in een grote kom. Vervolgens snij je de oesterzwammen in partjes en bakt ze kort op, samen met de gesneden ui. Vervolgens smelt je een klontje boter in de koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en laat het vrij snel vast worden. Licht met de spatel de helft van de omelet op van de panbodem en vouw hem dubbel. En nog eens. De partjes oesterzwam leg je vervolgens als ‘dakpannetjes’ over de omelet heen. Naar smaak peper, zout en kruiden toevoegen. Het lege deel van het bord wordt opgevuld met gesneden ui ringen. De mooie gele courgette bloemen worden er sierlijk verspreid over de omelet zodat het geheel een kleurrijke uitstraling krijgt. Eet smakelijk! - Alain Caron